Miért butulunk ennyire gyorsan?
Az élelmiszeradalékok aszpartám és a mononatrium-glutamát (MSG) mérgezően hatnak az agyra. Russel Blaylock idegsebész, klinikai adjunktus állítja, hogy a széles körben használt mesterséges édesítőszer, az aszpartám mérgező, és a sclerosis multiplex oka lehet. Óva int a Splenda cukorhelyettesítő ( szukralóz) használatától.
Észrevette, hogy a nátrium glutamát 10 évente megduplázódik az élelmiszerekben. A glutamát hatóanyagai átjutnak a vér-agy-gáton (a vér-agy-gát megakadályozza a káros anyagok központi idegrendszerbe való bejutását) ugyanúgy, mint az oroszlánsörény gomba, de más a hatása. A glutamát képes befolyásolni az érzékeinket, és függőséget okoz. Hatására csökken a koncentráció, a tanulási képesség és az agy működése. Egy másik professzor Richard Wurtman amerikai idegtudós azt állapította meg, hogy már egyetlen étkezés is befolyásolja az agy működését. Az emberi agy képes növekedni és zsugorodni. A táplálkozással bevitt természetes és mesterséges anyagok képesek az agyunkat növelni vagy zsugorítani. Elbutulást okoz még az ólom, alumínium, flour és a higany is.
Nátrium-glutamát E621. Néhány "eldugott név", melyet figyeljünk a vásárlásnál: hidrolizált, élesztőkivonatok, zöldség-fehérje kivonat, zselatin, minden, ami "autolizált" (autolyzed), sodium caseinate, búza-kivonat, természetes ízesítés, aroma-azonos ízesítés, kalcium caseinate, texturált-fehérje, tejsavó-izolátumok, ízfokozók. A napi szinten vásárolt árucikkek közül a legügyesebb "szemfényvesztők": gyümölcsjoghurt, parizer, virsli, készételek, fagyasztott pékárú, melyet a multik az üzletben sütnek meg.
Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy folyamatosan tájékozódhass a gyógygombák titkairól!